Woningen

Wat is de rol van een makelaar bij de verkoop van een huis?

Makelaar

Wat is de rol van een makelaar bij de verkoop van een huis?

Een makelaar, ook wel makelaar genoemd, is meestal de eerste persoon die wordt ingehuurd om een huis te verkopen. De makelaar helpt u kopers voor uw woning te vinden en treedt vaak op als uw vertegenwoordiger bij de onderhandelingen. De makelaar kan u helpen bij het hele proces, van het vinden van kopers tot het onderhandelen over de prijs. De makelaar zal u ook begeleiden bij het soort aanbiedingen dat u moet accepteren, evenals wat u kunt verwachten met betrekking tot de timing van het aanbiedingsproces.

In veel staten, waaronder Californië, moet een makelaar een vergunning hebben van een nationale raad, de National Association of Realtors genaamd. Dit betekent echter niet dat alle agenten daadwerkelijk een vergunning van deze vereniging moeten hebben Dave Crolla Makelaar Maastricht. In plaats daarvan wilt u misschien een lokale makelaar raadplegen, die een vergunning heeft van hun eigen nationale bestuur, om erachter te komen of ze lid zijn. In sommige gevallen kan een makelaar namens u onderhandelen, zonder lid te zijn van de NAR.

Veel makelaars rekenen normaal gesproken een vast bedrag, inclusief vermelding, advertenties en commissie als een bod wordt gedaan. Houd er echter rekening mee dat als uw huis niet wordt verkocht, u mogelijk niets krijgt. Vastgoedcommissies kunnen van staat tot staat verschillen, dus u moet contact opnemen met uw lokale overheid om erachter te komen hoeveel u precies in rekening wordt gebracht. De meeste makelaars worden betaald met een percentage van de verkoopprijs van het onroerend goed dat ze op de markt brengen, dus misschien wilt u rondkijken om de beste deal te vinden. In de meeste gevallen bespaart u echter geld door zelf een huis te kopen.

Klik hier: https://www.davecrolla.nl/

Tagged