Huishoudelijk

Voordelen en nadelen van wegwerphandschoenen

wegwerphandschoenen

Voordelen en nadelen van wegwerphandschoenen

Wegwerphandschoenen zijn er in verschillende soorten en maten. Ze zijn over het algemeen latex of nitril. Latexhandschoenen zijn het meest comfortabel en bieden het hoogste niveau van bescherming tegen veel gevaarlijke stoffen. Nitrilhandschoenen zijn stijver dan latexhandschoenen, maar zijn slijtvaster. Nitrilhandschoenen zijn ook minder duur dan latexsoorten.

Nitrilhandschoenen zijn gemaakt van een synthetische stof die bekend staat als nitril, een copolymeer gemaakt van acrylonitril en butadieen. Ze bieden aanzienlijke weerstand tegen vele fysieke bedreigingen en zijn acceptabel voor gebruik in temperatuurbereiken van -4 tot 149 graden Celsius of 25 tot 300 graden Fahrenheit. Ze zijn ook zeer duurzaam en bieden voldoende weerstand tegen verschillende oliën en brandstoffen.

Wegwerphandschoenen moeten voor gebruik grondig worden gereinigd. Verwijder hiervoor de handschoenen door in de pols te knijpen en ze binnenstebuiten te keren. Haak met de andere hand de wijs- en middelvinger van je blote hand in de overgebleven handschoen. Zorg ervoor dat u de buitenkant van de resterende handschoen niet aanraakt. Als je klaar bent, gooi je de handschoenen in een klinische afvalbak.

Wegwerphandschoenen bieden uitstekende bescherming tegen besmetting, maar zijn niet voor elke situatie de meest duurzame keuze. Hun treksterkte en rekwaarden zijn de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een handschoen voor uw werk. Als de chemicaliën waarmee u werkt bijtend en giftig zijn, heeft u een dikkere handschoen nodig.

Klik op de link: https://cleanproduct.nl/

Tagged